Bird feeder (Hrănitori pentru păsări din natură)

            Odata cu venirea iernii foarte multe specii de pasari se pot gasi in dificultate, mai ales cind terenul este acoperit de omat.Odata cu venirea frigului creste si necesitatea pasarilor de a-si mentine o temperatura corporala buna,deci in acesta perioada au nevoie sa ingereze mai multa mincare decit in anotimpurile calde.
            Tot in aceasta perioada noi putem ajuta micile specii de pasarele sa depaseasca aceasta perioada punind hranitori pe balcoane,terase sau gradini. Pasarile au numai de cistigat dar si noi deoarece este o actiune interesanta mai ales pentru copiii nostri care au ocazia sa priveasca mai de aproape anumite specii ,precum si un nou mod de a cunoaste mici secrete ale faunei ( cum ar fi comportamentul social al anumitor specii).
In comert se gasesc anumite tipuri de hranitori dar cele mai interesante cred ca pot fi cele construite de voi impreuna cu copiii vostri facind-ui mai responsabili si mai apropiati fata de natura.
Hranitorile trebuiesc colorate in culori naturale si nu vii, iar inauntru putem pune un amestec de seminte,fructe de padure bineinteles nu in cantitati exagerate deoarece anumite specii fac provizii in alte locuri iar in felul acesta multe altele ramin fara.Alaturi putem agata bucati de slanina,cozonac,dulciuri,chiar si mincare pentru pisici si ciini.Piinea si ouale trebuiesc evitate deoarece nu contin o valoare proteica mare dar in perioadele critice este binevenita. Ideal ar fi sa fie insotita si de o adapatoare cu apa.Spor la munca si la foto….

 

by Cuciureanu Sorin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s